Pages

Monday, February 9, 2009

Materiale rezistente la defecte

Preventiv e cuvântul cheie aici. Nici nu mai ţin minte ultima oară când umblam cu borcanul de 5 litri de castraveţi muraţi umplut, nu cu castraveţi muraţi, ci cu miere, prin staţiile de autobuz spunându-le oamenilor că asta ajută. Se spune că răceala poate fi prevenită cu o aspirină efervescentă baută atunci cand simţi că te paşte una. Dar cum poţi simţi exact când te paşte o răceala? Unii mai firavi sufleteşte, mai temători din fire, ar ajunge să ia aspirine în neştire.

Poe, nu poetul, unul strălucit de altfel...

Poe, modelul, model bioinspirat de altfel, ar putea fi de folos. Poate el ţi-ar putea spune mai exact când eşti mai predispus viruşilor. Dar şi aici apar o multitudine de întrebări. Cât de eficient poate fi un model Poe? Câţi viruşi ar putea tolera un astfel de model? Este modelul Poe infailibil? Nimeni nu ştie.

Pustnic. O soluţie pragmatică pentru evitarea tuturor metodelor, fie ele moderne, fie ele băbeşti. Ai vedea doar peştera ta şi nu reclame la medicamente, unelte de care nici nu ştiai că-ţi sunt necesare. Ţi se dovedeşte însă, foarte clar chiar, că în realitate cu siguranţă vei avea nevoie, şi nu e nimic mai rău decât să fii prins pe picior greşit. Dar sunt atâtea lucruri pentru care trebuie să fii pregătit încât e imposibil să le ai în vedere pe toate. E astfel lesne să te pierzi cu firea, să te blochezi, să refuzi orice ţi se oferă, să nu mai poţi tolera nimic. E greu să nu ştii din ce esti făcut dar şi mai greu e să realizezi că nu eşti făcut din materiale rezistente la defecte.

Proteza, proteza nu dentară... şi nici oculară. Proteza de lemn e soluţia cea mai fiabila şi fără nici un risc de blocare logică. Un picior de lemn doar pentru tine, propriul tău picior de lemn personal, un picior niciodată prins pe picior greşit. Decât să mă leg la cap cand nu mă doare, tot mai bine e o frecţie la picior de lemn.

p.s. Îl rog pe domnul dr. ing. Lucian Prodan să mă completeze eventual cu mai multe informaţii despre structurile Bilbo şi metodele Roth si Page, pe care, recunosc umil, nu le prea stăpânesc. Şi mai am o rugăminte tot la domnul dr. ing. Lucian Prodan, dacă se poate, ca pe viitor în cursurile lui să se regăsească analize mai profunde despre detectabilitatea şi redundanţa sistemelor Trif A şi Trif B. Cordial îi mulţumesc domnului dr. ing. Lucian Prodan.

No comments: